Kenj a hajadra görög joghurtot! Meglátod, jó lesz!

Ha már tettél bele zabpelyhet és etted lekvárral is, hogy ha volt már reggeli, tízórai és vacsora, akkor itt az ideje újabb perspektívákat keresni.
Kapcsolódó cikkek

Ha már tettél bele zabpelyhet és etted lekvárral is, hogyha volt már reggeli, tízórai és vacsora, akkor itt az ideje újabb perspektívákat keresni ennek a nagyszerű, fehérjében és kalciumban gazdag élelmiszernek.

Ragyogóvá tesz a bőrt

A görög joghurt gazdag probiotikumokban, amelyek hatására csökken az aknék mennyisége, illetve a gyulladt, piros bőrfelület, emellett az arc hidratáltságát is fokozza.

Mi több, a benne található B-vitaminnak köszönhetően ragyogó lesz az arcbőr

– mondja Joel Schlesinger bőrgyógyász.

A B-vitamin megvédi a bőr sejtjeit az oxidációtól és a szabad gyököktől, így frissen és egészségesen tartja a bőrsejteket – teszi hozzá Cecilia Wong Cecilia Wong bőrápoló készítmények alapítója.

Használjuk a görög joghurtot úgy, mint egy arcmaszkot, kenjük közvetlenül a bőrre, és hagyjuk rajta 10 percig , majd mossuk le.

Megszabadít az elhalt hámsejtektől

Görög joghurt is tartalmaz tejsavat, amely úgy működik, mint egy gyengéd hámlasztószer – magyarázza Wong. Plusz a tejsavnak vannak öregedésgátló tulajdonságai, valamint serkenti az új sejtek növekedését.

A szakembere azt javasolják, hogy reggelente használjuk arclemosó tejként, sminkelés előtt. Keverj össze egy negyed pohárnyit némi vízzel és mosd át vele az arcod.

Fotó: Thinkstock

Életre kelti a hajat

A görög joghurt rendszeres fogyasztása megerősíti a körmöket és a haj szerkezetét, vagyis jó ötlet napi egyszer ledönteni egy pohárral. A fehérjedús élelmiszert azonban javasolt külsőleg, helyileg is alkalmazni.

Kiváló hajpakolás, krémes állaga, és magas fehérjetartalma miatt ugyanis remekül  kondicionálja a száraz, sérült tincseket

– mondja Anne Buhrdorf, a számos joghurtot tartalmazó termék, a Hairgurt márka alapítója.

Keverj össze két evőkanál görög joghurtot, egy evőkanál mézzel, 1/4 teáskanál kókuszolajjal és hagyd a hajadon 15 -20 percig, majd öblítsd le.

Megzabolázza a rakoncátlan tincseket

Nemcsak élettel tölti fel a kiszáradt hajat, de szépen ki is simítja, ragyogóvá, és könnyen kezelhetővé teszi azt. Ördögi, égnek álló sörényedet ugyanígy a fenti recepttel szedheted ráncba. 

Csillapítja a viszketést

A görög joghurt tényleg csodaszer, mert a benne található enzimek miatt még korpás, viszkető fejbőr esetén is segítség lehet – hangsúlyozza Buhrdorf.

A korpásodás csökkentéshez íme egy recept: Keverjünk össze 1/4 csésze sima joghurt 1/4 csésze jojobaolajjal, masszírozzuk a fejbőrbe és a tincseinkbe. Csapjunk fel egy szexi zuhanyzó sapkát, és hagyjuk a keveréket 10-30 percig a hajon.