Csupa lány ötös ikrek születtek

Utoljára majdnem fél évszázada történt ilyen a világban.
Kapcsolódó cikkek

Az Egyesült Államok első csak lányokból álló ötös ikrei születtek meg egy texasi kórházban – jelentette a helyi sajtó. A kicsiket császármetszéssel segítették világra a houstoni The Woman’s Hospital of Texas kórházban, a terhesség 28. hetében.

 
A boldog szülők, és az egyik iker az öt lány közül
Fotó: The Woman’s Hospital of Texas

Az öt lány mindössze négy perc alatt született meg április 8-án. A szülésnél tucatnyinál több orvos segített, valamint öt orvosi csapat várta a csöppségek világra jöttét, hogy segítséget nyújtsanak ellátásukban. A kórház közlése szerint mind az öt gyerek  –  Olivia Marie, Ava Lane, Hazel Grace, Parker Kate és Riley Paige – egészséges, csakúgy, mint az anyuka, Danielle Busby, aki mesterséges megtermékenyítéssel esett teherbe. A szülők egy Facebook-oldalon és blogon örökítették meg a terhességet és a szülést. 

 
Danielle Busby, és a 28 hetes pocakja
Fotó: It’sA Buzz World 

A kórház közlése szerint ez az első alkalom, hogy csupa lány ötös ikrek születtek az Egyesült Államokban. Ez egyébként az egész világon ritkaságszámba megy: utoljára 1969-ben fordult elő ilyen, Nagy-Britanniában. A Hanson-lányok csak a második feljegyzett csupa lány ötös ikrek voltak, akik életben is maradtak.

Az elsők 1934-ben, a kanadai Ontarióban világra jött Dionne-testvérek voltak, akik akkor annyira nagy különlegességnek számítottak, hogy a kórház egy nagy ablakokkal ellátott részén helyezték el őket, hogy az érdeklődők – ahogy a BBC fogalmazott – szinte mint egy állatkertben, meg tudják őket nézni.