Hetekkel az abortusz után tudta meg, hogy még mindig terhes

Hiába szedte be az esemény utáni tablettát, majd esett át művi terhesség-megszakításon, a magzat megmaradt. Harmadszorra már sikerrel járt.
Kapcsolódó cikkek

Három próbálkozás után, négyhónapos terhesen tudta csak elvetetni gyermekét egy harmincéves brit nő, aki három hónappal abortusza után tudta meg, még mindig meg van a magzata. A Mirrorban megjelent beszámoló szerint a magas beosztásban dolgozó nő mindent meg tett annak érdekében, hogy ne essen teherbe, mert karrierje miatt még nem áll készen a gyerekvállalásra.

Julie Smith óvszerrel szeretkezett barátjával, amikor az egyik alkalommal a gumi elszakadt. Másnap reggel az első dolga volt venni egy esemény utáni tablettát, majd, hogy biztos legyen a dolgában, eldöntötte, hogy spirál behelyezésével fog védekezni a nem kívánt terhességek ellen. Amikor egy hónappal később bement, hogy megkapja a fogamzásgátló eszközt, kiderült, hogy a tabletta nem működött, így kénytelen volt átesni egy abortuszon.

Két hónappal később hasi fájdalmakra panaszkodva ment el orvosához, azt gondolva, a spirál okozhatja azokat, valamint azt, hogy nem menstruált. „Bombaként robbant, amikor az orvosom megkérdezte, tudom-e, hogy négyhónapos terhes vagyok” – mondta el a nő a Mirrornak. „Sokkolt a hír, nem tudtam abbahagyni a zokogást” – tette hozzá Smith, aki több napig tartó gondolkodás után döntött úgy, hogy nem tartja meg a gyereket, akit már kétszer is sikertelenül próbált meg elvetetni.

Elmondása szerint azért nem vállalta a gyereket, mert nem akart egyedülálló szülőként felnevelni egy gyereket, de leginkább azért, mert nem akarta feladni karrierjét, amiért az elmúlt 15 évben olyan sokat dolgozott. Ugyanakkor a döntés nem volt könnyű. Elmondása szerint nem bánta meg, de soha nem fogja elfelejteni a fájdalmat, amit az abortusz miatt érzett. „Még mindig meg van a négyhónaposról készült ultrahangfelvételem” – tette hozzá.