Vízbefúlt kislány szelleme jelent meg egy család nyaralási fotóján

Nagy meglepetés ért egy ausztrál családot, amikor megnézték a róluk pancsolás közben készült fényképet. És még nagyobb meglepetés, amikor megtudták, száz éve milyen tragédia történt a kis folyóban, ahol voltak.
Kapcsolódó cikkek

Alig egy hét kellett ahhoz, hogy a nemzetközi sajtó is bekerüljön az ausztrál Kim Davison nyaralási fotója, amit a queenslandi Helidon közelében készült róla, és fürdőző családjáról. Az ok, amiért olyan sokan kíváncsiak az alább látható felvételre a fénykép közepén látható. Ha nem lenne egyértelmű: a fehér foltot kell nézni. Az ugyanis a nő állítása szerint egy démon. Vagy, ahogy később mások kijelentették, egy vízbe fúlt lány százéves szelleme.

 Démon, halott kislány szelleme vagy valami egészen más?
Fotó:Facebook/KimDavison 

Davison a fényképet egy helyi szellemvadász csoport – és amikor szellemvadász csoportot írunk, azt kell érteni, hogy két ausztrál nő, akinek a hobbija a szellemvadászatFacebook-oldalára posztolta ki. Állítása szerint amikor a kép készült, csak öten voltak a vízben, két felnőtt és három gyerek, viszont több furcsa esemény is történt aznap, például az egyik lány úgy érezte, valami hozzáért a lábához a vízben. Elmondása szerint a képet „szakértők” is megvizsgálták, akik kijelentették: azon egy szellem látható.

Miután a kép terjedni kezdett, egy kommentelő felhívta a figyelmet arra, hogy a kérdéses folyóban száz éve, 1915. november 22-én megfulladt egy 13 éves kislány. Amiből sokan arra a „logikus” magyarázatra jutottak, hogy csak annak a lánynak a szelleme jelenhetett meg a felvételen.

Aztán persze lehet, hogy azoknak van igaza, akik szerint egyszerű érzéki csalódásról van, és a „démon”, vagy „halott kislány szelleme” csak egy hullám, ami az egyik gyerek keze okozott a vízben, és amiről az erős napfény visszaverődött. Csak az igencsak rossz minőségű felvételt – amin még a családtagok arcai is világító fehér foltokként jelennek meg – nézve az ott látható két sötétebb foltot az emberi agy szemeknek látja, és onnan már csak egy lépés, hogy arcnak lehessen nézni. Ezt hívják egyébként pareidoliának.

Önök mit gondolnak? 

Címkék: ausztráliaszellem