Homoszexuális fiataloknak nyitnának iskolát

Gimnáziumot nyitnának 13 éves kortól meleg, biszexuális és transznemű diákoknak Manchesterben - tudósít a Daily Mail.
Kapcsolódó cikkek

Amerikai példán felbuzdulva állt elő az ötlettel Amelie Lee, a heteroszexuálistól eltérő beállítottságúakat képviselő brit LGBT stratégiai igazgatója. Céljuk, hogy a gyerekeket megvédjék az iskolai terrorizálástól, és elkerüljék az olyan eseteket, mint Elizabeth Lowe öngyilkossága. A 14 éves lány tavaly azért vetett véget az életének, mert a társai folyamatosan sértegették, keresztény szüleinek pedig félt bevallani másságát.

A korábbi oktatási miniszter, Tim Loughton szerint az intézmény csak arra lenne jó, hogy szinte gettóként szeparálja ezeket a diákokat, ami tovább erősíti az általános homofóbiát. Lee felmérései viszont arra mutatnak rá, megviseli a homoszexuális tanulókat az iskolai terror, és sokszor a tanárok támogatására sem számíthatnak, csak azt mondogatják nekik, lépjenek túl a piszkálódáson.

A csoport 63000 font támogatást kapott, amiből Manchesterben meg is vették a kiszemelt ingatlant. A pénzt nem az iskolára, hanem egy szociális központ létrehozására nyerte az LGBT, de itt akarják később kialakítani a gimnáziumot is.

Az ötletgazda szerint a központban nem gettót hoznának létre, bárki beiratkozhat majd az ingyenes iskolába. Hatvan állandó diák lenne, a többiek csak egy-egy napot tanulnának itt, a hét többi részében a sima iskolákban lennének.

Mindezek egyelőre csak tervek, Lee és csoportja várja a következő választás eredményét. Ha az új vezetés elfogadja a kérelmüket, három éven belül már becsöngethetnek az első órára – olvasható a portálon.

Fotó: Thinkstock