Késett a vőlegény, vendéghez ment hozzá a menyasszony

Furcsa véget ért egy indiai esküvő a minap.

Kedd éjszaka ugyanis hiába várt egy teljes násznép az indiai vőlegényre, neki nem akaródzott elmenni a saját esküvőjére. Ahogy az a Times of India című lapból kiderült, a 35 éves J. Sithiraivelu az esküvőt megelőző nap összekülönbözött saját családjával, majd ezen annyira megsértődött, hogy úgy döntött, elhalasztja az esküvőjét.

Csakhogy erről elfelejtette értesíteni a családját, de ami még rosszabb, a menyasszonyát és annak családját is, így számukra csak a ceremónia előtti pillanatokban derült ki: felültették őket. A menyasszony és családja pánikba esett, mert féltek, hogy a lefújt esküvő miatt esetleg a lány, a 23 éves P. Ponradha jó híre szenved majd csorbát.

A kínos helyzetet végül az egyik nagylelkű vendég, a vőlegény 30 éves tanúja és a menyasszony távoli rokona, Sivakumar mentette meg, aki önként előlépett a vendégek közül és közölte, hajlandó az egybegyűltek előtt nőül venni a hoppon maradt menyasszonyt.

A Times of India ezt írta még az esküvőről:

„A ceremónia némi késéssel ugyan, de végül meg lett tartva a menyasszony családjának legnagyobb örömére. Az összesereglett vendégek – még a vőlegény oldaláról is – mind gratuláltak Sivakumarnak a nagylelkű és bátor tettéért.”

Ha már balul elsült esküvők… Nos, nem ez az indiai volt a világtörténelem legfurcsább esküvője. Még szeptemberben adtunk hírt arról a brit ceremóniáról, ami azért késett, mert az egyik vendég várakozás közben levágta a saját heréit.

Ahol nem játék a család becsülete

Nemrég mi is beszámoltunk egy kínai esküvőről, melynek a vége volt fura: az ifjú ara az egyik tanúval töltötte a nászéjszakáját.

De ezek nem szimpla vicces kis színes hírek – Indiában a család becsülete olyan értékes, hogy annak megsértése miatt évente nők százait öntik arcon savval, ami az esetek felében halált, illetve borzalmas, maradandó testi-lelki sérüléseket okoznak. Sok helyen egy jó házassági ajánlat visszautasítása is már a család jó híre megsértésének számít. Érdemes tehát ebben az összefüggésben is olvasnunk ezt a hírt.(Akinek van kedve, gyomra, idege, itt megnézheti, milyen pusztítást végez a sav a fiatal lányokon – megrázó képek.)