Betiltotta az iskola a fogócskát, mert veszélyes

Az igazgató szerint túlságosan nagy a veszélye a sérüléseknek, ezért betiltotta az egyik legősibb gyerekjátékot.
Kapcsolódó cikkek

Több agyrázkódás, egy eltört csukló és egyéb kisebb sérülések után döntött úgy az amerikai New Hampshire államban található általános iskola igazgatója, hogy megtiltja a diákjainak, hogy a szünetekben fogócskát játszanak – jelentette a Nashua Telegraph és a WMURTV. Patricia Beaulieu igazgatónő erről az iskola weboldalán és Facebook-oldalán tájékoztatta a szülőket, akik közül többen „nevetségesnek” nevezték a döntést.

„Ez az egyik legrégebbi gyerekjáték az egész világon, egyszerűen nevetséges a betiltása” – jelentette ki egy apa, akinek fia negyedik osztályos az érintett iskolában. Hasonlóan nyilatkoztak a WMUR-TV által megkérdezett anyukák is, szintén „nevetségesnek” és “túlzásnak” nevezve a döntést, felvetve, hogy mostanában túlságosan is védik, még a széltől is óvják a gyermekeket. „Burokban kéne bevinni a gyerekeket az iskolába?” – tette fel a kérdése egy anyuka.

Az igazgató elmondása szerint a fogócskázással az a baj, hogy néhány gyerek túlságosan „agresszív” és időként fellökik a másikat, és arra is hivatkozott, hogy az Egyesült Államok több iskolájában is tiltva van a szünetek alatti fogócskázás. Ugyanakkor egy szülő kijelentette: nincsen egyetlen olyan gyerekjáték sem, ahol nincsen meg a sérülés veszélye.

Ezt a kijelentést erősíti egy Long Islandi általános iskola, amely egy héttel korábban azzal került be a hírekbe, hogy betiltotta a labdás játékokat a szünetekben, szintén a sérülések veszélye miatt.

Önök mit gondolnak? Jól teszik az iskolák, amikor betiltják a sérülésveszélyre hivatkozva a gyerekjátékokat, vagy túlzásba esnek az ilyen szabályokkal? Írják meg a kommentekben!