Sokan nem tudják a palacsinta receptjét

Miközben az egészséges táplálkozás egyre kevesebbeket érdekel, a jó receptek után még mindig sokan vadásznak.

A 2000-es évek közepe óta folyamatosan csökken az interneten az egészséges táplálkozás iránti érdeklődés – derült ki a Foodies.hu Gourmet Webshop legújabb kutatásából. Ez azt jelenti, hogy manapság jó ha feleannyian keresnek egészséges táplálkozással kapcsolatos információkat, mint néhány évvel ezelőtt.


Fotó: MTI / Beliczay László

Főleg nyáron és az év utolsó néhány napjában hagy minket hidegen az egészséges táplálkozás, online kereséseink a témában ilyenkor drasztikusan – az átlaghoz képest akár 30%-kal is – lecsökkennek.

Az egyszerű recepteket keressük

Kivételt csupán a receptek képeznek: ezek után a legnagyobb ünnepek előtt, alatt és után is szívesen kutakodunk. Sokan azt gondolnánk, hogy a többség bonyolult ételek vagy sütemények receptjét szeretnék fellelni az internet segítségével, ám ez nem így van. A legkeresettebb magyar recept a palacsinta: havonta körülbelül 2 millióan keresnek rá.

A leggyakoribb keresőkifejezések a táplálkozás témakörén belül a vitaminok. Ezt azonban már a koleszterin, valamint betegségekkel kapcsolatos kifejezések követik, mint például a vérkép vagy a cukorbetegség.