Mobil kávéház a bécsi parkokban

Mostantól akár valamelyik bécsi park árnyas fái alatt is kortyolhatnak frissen főzött kávét az osztrák főváros lakói.
Kapcsolódó cikkek

Hamburg és Amszterdam után idéntől az osztrák fővárosban is mobil kávébárok járják a parkokat, hogy frissen főzött olasz kávét kínáljanak az arra járóknak. A frissen őrőlt kávéból a helyszínen főzik le a kért eszpresszót, kapucsínót vagy melanzsot, és kuglófot is kínálnak hozzá. A választékban természetesen friss víz, tea és forró csoki is szerepel.

A kávébárokat a Vespa háromkerekű platós változatából, a Piaggio APE-ből alakították ki, egy jármű harmincezer euróba kerül. Egyelőre három ilyen kávébár járja a Stadtparkot, a Rathausparkot, a Sigmund-Freud-Parkot és a Beethovenparkot, de hamarosan újabb kettő csatlakozik hozzájuk.

A mobil kávébárok teljesen környezetbarátak, mivel villanymotor hajtja őket, a kávégépet és a hűtőt pedig speciális akkumulátor látja el árammal. Nincs szükségük víz- vagy csatornarákötésre sem, a kávéspohár papírból van, a kanál pedig fából.

A különleges kávébárokat ki lehet bérelni különböző rendezvényekre is, de a működtető, Peter Lindmoser Ausztria-szerte szeretné elterjeszteni őket franchise-hálózaton keresztül.

Címkék: Parkkávébécs