Csak nőknek!

Azért nem csupán kizárólag a hölgyeknek jöhetnek jól ezek a mutatós és hasznos tárgyak, de talán igazán ők tudnák értékelni...
Kapcsolódó cikkek

Hányféle magazinnak, műsornak a jelszava: nőnek lenni jó! Pedig valójában néha igazán kényelmetlen érzés, hiszen általában egyszerre többféle feladatba is bele kell vetnünk magunkat, például amikor egy anyuka a síró babát igyekszik megnyugtatni, majd végre letenné a szendergő csöppséget, a baba abban a pillanatban garantáltan fel fog ébredni. Ám az Ontwerpduo névre hallgató, holland dizájnerkettős megoldotta a feladatot a Rockidnek keresztelt szék és bölcső kombóval. Ráadásul amikor a csemete kinövő a bölcső részt a praktikus alkalmatosság átalakítható egy egyszerű hintaszékké.

A tervezők, Tineke Beunders és Nathan Wierink az „álmodozó és a matematikus” kettőseként jellemzi önmagukat, akik egymás komplementereiként tökéletesen kiegészíti egymást. Ez jól tetten érhető a ringó baba-mama szék praktikus és mégis bájos ötletén.

Hasonlóan egyszerű, de nagyszerű ötleten alapul a tökéletes női szék terve is. Apró, de zavaró kényelmetlenség, amikor egy tárgyaláson vagy egy kávézóban sehova sem tudjuk letenni a kézitáskánkat, mert a legömbölyített tonettszék háttámláján nem áll meg, más lehetőséget meg nem biztosítanak. Charrie terve azonban többek közt ezt is szem előtt tartva jött létre: a kecses ülőalkalmatosság kialakításánál Tóth Boglárka tervező mindenre gondolt.

Háttámlájának külső felületére pléd akasztható, amibe bele lehet burkolózni, a belső oldalán és az ülőkén a mágneses, levehető párnák bármikor kedvünkre cserélhetők. A háttámla felső része egy fogas vonalát követi, így bármilyen kabát és pulóver könnyedén felakasztható rá, illetve a karfán elhelyezett kihajtható akasztót, illetve a háttámla kisebb bevágásait pedig épp a női táskáknak találta ki. Ám egyelőre ez a szék csak álom, a prototípus elkészítéshez ugyanis támogatókat keres az alkotó, aki szeretné nemzetközi kiállításokon, pályázatokon bemutatni a tökéletes női széket.

Címkék: nőkdizájnszék