Egészséges, kétfejű baba született

Úgy tűnik, tökéletesen egészséges az a fiúcska, aki két fejjel, de egy szívvel, tüdővel, májjal és csípővel jött világra.
Kapcsolódó cikkek

Emanoel és Jesus Braziliában látta meg a napvilágot, akik, édesanyjuktól, Maria de Nazaretől (23) kapták bibliai nevüket. A szülés előtt nem sokkal derült ki az ultrahangos vizsgálat során, hogy gond van a kicsivel: két feje van. Ezután az orvosok úgy döntöttek, meg sem próbálják a normál módon levezetni a szülést, mivel az egyaránt veszélyes lett volna babára és mamára.

„A császármetszés egy órát vett igénybe” – árulta el Claudionor Assis de Vasconcelos, a kórház igazgatója. A kis kórházban mindent megtettek azért, hogy anya és gyermeke egészségét egyaránt megőrizzék: „Legnagyobb meglepetésünkre a baba a legjobb egészségnek örvendett” – tette hozzá. A 4490 grammal világra jött kisfiú(k)nak két gerincoszlopa is van.

Bizonyos esetekben, amikor két fejjel születik egy gyermek, a kevésbé fejlett aggyal rendelkező főt el szokták távolítani, hogy megmentsék a pici életét, ám amikor mindkét agy működik, a döntés sokkal komplikáltabb az orvosok számára. Jelenleg nem tervezik a beavatkozást, a picinek remek étvágya van a hírek szerint, anyukája mindkettőjüket meg tudta etetni.

Ez már a második hasonló eset ebben az évben Brazíliában, ám az előző kicsi meghalt néhány óra múlva az egyik fejében bekövetkezett oxigénhiány miatt. Az elmúlt 200 évben legalább 14, két fejű gyermek látta meg a napvilágot.

Itt meg tudod nézni Emanoel és Jesus fotóját>>

Címkék: babaikrekszülés