Lan Kwai Fong, a legtrendibb kocsmanegyed [PingHong blog]

Lan Kwai Fong Hongkong világhírű pub negyede, ahol több mint 100 kocsma közül válogathat a kikapcsolódni vágyó turista.
Kapcsolódó cikkek

A negyed a város forgalmas központi üzleti negyedében található, közel a kikötőhöz és ezáltal a Star Ferryhez. A szakirodalom szerint az egész egy hamburgeressel kezdődött a 80-as években; a California étterem annyira tetszett az embereknek, hogy húzóágazattá válva, gombamód szaporodni kezdtek a környékén a bárok és éttermek.

Itt szinte minden megtalálható, ami szem szájnak ingere, alapvetően a francia és olasz, orosz, skandináv, ausztrál és spanyol konyha gyöngyszemei, de persze kínai, vietnámi, thai és japán éttermek és bárok közül is válogathatunk. Állítólag gyakran fordulnak meg hírességek a környéken, bár én nem láttam egyet sem…nem mintha felismernék egyet is a sok kínai sztár közül…

Rengeteg külföldit találunk ebben a negyedben, feltehetően multicégek kihelyezett munkatársairól beszélünk. Ez a  környék nívós és ezáltal igen drága, de a hangulat miatt érdemes eltölteni itt egy estét kocsmáról kocsmára járva. Egyébként az olcsóbb szórakozást választók számára is kedveznek a negyed birtokosai. Vannak olyan napok, amikor egy a sarki boltban (álatlában egy 7elevenben) vett sörrel a kezdben is élvezheted a negyed forgatagát. A Lan Kwai Fong alapítvány több fesztivált is szervez,  ilyen például a Beer Fest, amikor az egész utcát talponállókkal egészítik ki, és hencidától boncidáig (…) sörözhet a nagyérdemű.

A tömeg elviselhető, a szórakozóhelyek nagyon igényesek; bár az utcafrontról csak egy kis kaput látsz, mindenképpen érdemes benézni, mert biztosan elámulsz.

Két sört ittunk meg míg megtisztították és lelevelezték ezt a zsáknyi mentát. Biztosan sokkal több munkája van ennek a hölgyeménynek, és feltehetően egy külvárosi negyedben lakik, de én akkor is cserénék vele. Annyira jó ez a város, hogy az ember lánya minden elalvás előtt eljátszik a gondolattal, hogy örökké itt él, egy kis pubot, vagy pékséget vezet és boldogan él míg meg nem hal.

Ó, orosz vodka bá. Sajnos ide nem tetértünk be, de nem szeretném úgy itthagyni a mesés keletet, hogy nem ittam itt egyet. Jópofa, hogy szinte minden náció megtalálható itt, szinte, mert mondjuk magyaros nincs. ( !!! ) Pálinkaházat szeretnék üzemeltetni Hongkong Lan Kwai Fong negyedében.  

Csak, hogy mi merre hány méter..ha egyébként a megannyi szórólaposztó és étterem kecsegtető ember esetleg nem szogálna elég információval. Ezt a képet csak azért tettem fel, mert tetszett. Egyébként.

Ezer ember tolongott bent, kint mint ha mi sem történt volna. Menő a hongkongi Hard Rock!

Ennek a bejegyzésnek egészen biztosan lesz folytatása, aminek pontos idejét a Facebookon közlöm majd, érdemes csatlakozni!