Reality miatt nem esnek teherbe a tinik

Amerikában 2009 óta drasztikusan csökkent a tinédzserterhességek száma: egyes vélemények szerint az MTV Várandós tinik című realityje miatt.
Kapcsolódó cikkek

A tendencia a beszámolók szerint már csak azért is figyelemre méltó, mert 2005 és 2007 között épp hogy ellentétes adatokat mértek: akkor még emelkedett a száma azoknak a 18 éven aluli amerikaiaknak, akik teherbe estek. 2009-ben megfordult az arány, és drasztikusan csökkenni kezdett ez a szám, amit a szakértők egy, az MTV műsorán futó realitynek tudnak be.

Ez már csak azért is érdekes, mert realityk általában nem festenek jó képet a nőkről: léha, állandóan a férfiak nyomában lévőknek festik le őket – legalábbis a kritikusok szerint –, amit a fiataloknak nem szabadna követniük. A Várandós tinik című sorozat ezzel ellentétben teljesen más: nyers őszinteséggel beszél arról, mivel kell számolniuk azoknak a tinédzsereknek, akik teherbe esnek, és talán éppen emiatt lesz tisztában egyre több fiatal azokkal a kérdésekkel, amelyeket a szüleinek fél feltenni, ám amik kulcsfontosságúak a nem kívánt terhesség elkerülése érdekében.

AJÁNLOTT LINKEK:

Olvasson még többet a különleges realityről (Index)
Mindent a szexről és a védekezésről (Házipatika)