Pornó a gyerekszobában

Noha gyakran még az első csókon sincsenek túl, a legtöbb 14-17 éves már magabiztosan eligazodik az internetre felkerült felnőtt tartalmak között.
Kapcsolódó cikkek

Ma már szinte tény, hogy a tinédzserek első szexuális tapasztalataikat az interneten szerzik. Friss felmérések szerint a 14-17 éves korosztály 80%-a látott már pornófilmet. Mindezt úgy, hogy a kiskorúnak természetesen ez még tilos lenne. Komoly gondot jelent, hogy szüleikkel ellentétben ez a fiatal generáció már az internet korábban nőtt fel, egyszerűen és szinte magától értetődően jutnak hozzá a legkülönbözőbb korhatáros tartalmakhoz.

Talán ennek is köszönhető, hogy a fiatalok pornóhoz való viszonya is átalakult: mi sem bizonyítja jobban, hogy a „pornó” ma már egyáltalán nem számít negatív jelzőnek. A szakértők és a szülők természetesen nagyon aggódnak: azt még senki sem tudja, hogy a szexualitás nyílt és ennyire direkt ábrázolása, mindennapivá válása később hogyan hat majd a szexuális viselkedésre. Egy német újságíró, Johannes Gernert épp a napokban adott ki egy átfogó elemzést „Generation Porno” címmel, melyben pszichológusok, szexológusok, pornószínészek és rendezők véleményét kikérve arra a következtetésre jutott, hogy a helyzet egyáltalán nem olyan rossz, mint amilyennek tűnik.