Vallottak a biztonsági őrök, akik ok nélkül félholtra vertek és lefújtak gázsprayvel három brazil férfit a bulinegyedben

Az egyik áldozat életveszélyes sérüléseket szenvedett. Letöltendő szabadságvesztést kértek az őrökre. Videóval.

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt állítja bíróság elé a Fővárosi Főügyészség azt a négy biztonsági őrt, akik tavaly nyáron minden ok nélkül összevertek, és gázsprayvel fújtak le békésen szórakozó brazil vendégeket Budapesten, az egyik Akácfa utcai szórakozóhelynél. A főügyészség letöltendő börtön- valamint fegyházbüntetést kért a támadókra.

Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a vádlottak közül csak ketten tettek vallomást, és ők azt állították, hogy jogszerűen jártak el.

A vádirat szerint a négy biztonsági őr éjféltől együtt dolgozott a szórakozóhelyen, s egy 38 éves férfi volt közülük a szolgálatvezető. Itt szórakozott egy hazánkban élő brazil férfi a két, szintén brazil barátjával.

A három brazil férfi úgy távozott a szórakozóhelyről, hogy előtte sem a biztonsági őrökkel, sem pedig mással nem kerültek atrocitásba, majd az utcán, amely tele volt a környékbeli szórakozóhelyeket látogató emberekkel, megálltak és beszélgettek, nevetgéltek.

A biztonsági őröket – külön ok nélkül – zavarni kezdte a három férfi, ezért az egyik – nem azonosítható – őr odament hozzájuk, hogy megpróbálja őket távozásra bírni, majd röviddel három óra előtt az egyik 39 éves őr is odament, és gázsprayvel lefújta a brazil férfiakat, amire ketten elmentek.

Az egyik férfi azonban nem hagyta el a helyszínt, hanem az utca túloldaláról perceken át felháborodottan gesztikulált, mutogatott a biztonsági őrök felé, miközben a maró permetet igyekezett letörölni az arcáról. Ezt látva egy másik vádlott, egy 41 éves férfi ugyancsak kilépett az utcára, megközelítette a külföldi férfit és közvetlen közelről az arcába fújt a gázsprayt.

– közölte az ügyészség.

A szerencsétlenül járt férfi ezután is a helyszínen maradt, ahol több mint 15 percen át igyekezett a szemébe fújt permetet kimosni illetve kitörölni. A brazil férfi jogos felháborodásában az utca túloldaláról időnként továbbra is a biztonsági őrök felé gesztikulált, közülük egyikükkel szót is váltott. A brazil férfi ezt követően az egyik közeli konténerből kivett egy üres italosüveget és azt kezében tartva beszélt és gesztikulált tovább. Ezután három biztonsági őr körbevette, és a 41 éves őr gázsprayvel ismét felé fújt. A brazil férfi ekkor felemelte a kezében lévő üveget, de azzal nem támadott vissza.

Az egyik őr viszont hátulról elkapta, nyakát fojtófogásba szorította és többször is nagy erővel az épület falába verte az áldozata fejét, majd az ütésektől elkábult férfit a földre dobta. A támadók közül hárman még hosszasan bántalmazták az áldozatukat. A brutálisan összevert férfi barátja megpróbált békítő szándékkal közbelépni, de őt megütötték és lefújták gázsprayvel.

– tették hozzá.

Az időközben többször földre került másik brazil férfit vonszolták is, és végül csak azután engedték el, hogy a kezével egy, az utcán álló bankautomata oldalán végül kopogni kezdett, ilyen módon kérve az elkövetőket, hogy hagyják abba a verést.

A korábban a gázsprayt használó férfi ezt követően elővett egy viperát és azzal fenyegetőzött, és megalázó módon tarkón ütötte vele a félholtra vert másik férfit. Az ügyészség letöltendő szabadságvesztést kért a biztonsági őrökre, azzal, hogy a gázsprayt használó 41 éves férfit feltételesen se engedjék ki, és rendeljék el a korábbi felfüggesztett börtönbüntetését is.