Titkosított platformokat használtak a fényűző luxusban élő drogdílerek

„Kutyáim vannak!” – mondta a kommandósoknak az ajtót nyitó nő. Filmbe illő videóval.

A Sky ECC-t és az Anom titkosított platformot használó drogdílereket fogtak el a rendőrök – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) pénteken a police.hu oldalon.

A közlemény szerint a magyar rendőrök 2021 óta aktív partnerei az Europolnak és az FBI-nak a titkosított platformokat használó bűnszervezetek elleni harcban. Már számos nyomozás zárult le vádemelési javaslattal az Anom és a Sky ECC platformokat használó bűnözőkkel szemben, és a legutóbbi elfogásokkal úgy tűnik, sikerült elvarrni mindkét ügy szálait.

Felmerült a gyanú, hogy egy taksonyi és egy dunakeszi férfi lehet az Anom-ügyekben korábban már azonosított bűnbanda letartóztatott tagjainak magyarországi beszerzési forrása. A bizonyítékok alapján a 31 és a 32 éves férfi 2020 őszétől éveken át a Balkánról szerzett be marihuánát, míg Hollandiából kokaint és több mint 100 ezer darab ecstasy tablettát, amiket aztán hazánkban értékesítettek tovább.

police.hu

A két férfi az illegális biznisznek köszönhetően luxuséletet alakított ki magának, nagy értékű autókkal jártak és luxuscikkeket vásároltak. A Sky ECC-ügyekben azonosított balkáni drogterjesztő banda tagjainak két budapesti férfi volt a kapcsolata, a bűnszervezet magyar tagjától ők szereztek be marihuánát 2019 óta, legalább 400 kilogrammot.

polce.hu

A négy drogdílert a KR NNI győri osztálya szervezésében egyszerre fogták el otthonaikban a múlt héten. Budapesten és Pest vármegyében hat helyszínen csaptak le a rendőrök A két Pest vármegyei férfi taksonyi és dunakeszi házaiban marihuánát és kokaint, nagy értékű luxusautókat, valamint 30 millió forintot is lefoglaltak. A két férfi szabadlábon védekezik.

A budapesti férfiak otthonaiban szintén előkerült marihuána, illetve olyan telekommunikációs eszközök, amelyeket az elkövetők az üzletelés során használtak. A rendőrök ezeket is lefoglalták, később a két fővárosi férfit a bíróság letartóztatta.  Mind a négy elkövetőnek kábítószer-kereskedelem miatt kell felelnie.A rajtaütésekről készült filmbe illő videót ide kattintva nézheti meg.