Pénzbüntetést kapott a férfi, akinek a kutyája szétmarcangolta a szomszédot

Az ítélet jogerős.

Jogerősen 375 ezres pénzbüntetésre ítélte a Körmendi Járásbíróság azt a férfit, akinek a kutyája szétmarcangolt egy 70 éves férfit Katafán. A Szombathelyi Törvényszék közleménye szerint az állat gazdáját kötelezték a 110 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére is.

A terhelt egy katafai kertes háznál tartotta a 2 éves, moszkvai őrkutya fajtájú, nagytestű hím kutyáját úgy, hogy a ház be volt kerítve kerítéssel. A hátsó udvaron azonban rossz volt a kerítés, így ki tudott menni az utcára a kutya.

Az ominózus napon a kiszökő kutya rátámadt a szomszédra. Az eb megharapta a férfi arcát, és az egyik ujját is. Ezután a kutya a körmeivel, illetve szájával a nyugdíjas mellkasának bal oldalát tépte meg, majd a támadást hirtelen abbahagyta, és az áldozatát otthagyva elfutott.

A kutyatámadás azért következett be, mert a gazdája nem gondoskodott arról, hogy ne tudjon kiszökni az utcára. A 70 éves férfi súlyos testi sérüléseket szenvedett el, nála maradandó fogyatékossággal járó kézsérülést szenvedett. Ezen túlmenően az áldozat az arc és a mellkas egyik oldalának heges elváltozásai miatti esztétikai, kozmetikai károsodása is megállapítható.