Megerőszakolta a feleségét és uram-parancsolómnak hívatta magát otthon egy négygyermekes férfi

A hatéves kisfiú próbálta megvédeni az anyját, de a férfi őt is megütötte. Az ügyészség öt évet kért a családját terrorizáló férfire.

Testi sértés, szexuális és kapcsolati erőszak, illetve kiskorú veszélyeztetése miatt állítja bíróság elé a Nyíregyházi Járási Ügyészség azt a férfit, aki megerőszakolta a feleségét és éveken keresztül bántalmazta a gyermekeit Nyíregyházán.

Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a férfi részbeni beismerő vallomást tett a nyomozati szakban.

Hozzátette, az ügyészség öt év börtönbüntetést kért a férfire, arra az esetre, ha már az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét.

A vádirat szerint a középkorú férfi a feleségével és négy gyermekével élt együtt. A házastársak viszonya másfél-két évvel ezelőtt megromlott, gyakoriak voltak közöttük a veszekedések.

A férfi eleinte egy-két pofont adott a feleségének, megszorította a karját, de később már olyan erővel bántalmazta, hogy annak nyomai láthatóak voltak a nő testén, akinek, férje utasítására, alapozóval vagy ruházatával kellett lefednie a bántalmazás nyomait.

A férfi tulajdonának tekintette a feleségét, szexuális erőszakot is elkövetett ellene, miközben elvárta, hogy „uram, parancsolómként” nevezze őt. Azt is kijelentette, hogy ha az el meri hagyni, megöli. Az egyik alkalommal egy rongyot meggyújtva a ház felgyújtásával fenyegette meg családját, máskor pedig késsel a kezében a nő megölésével és szemének kinyomásával fenyegetve tartotta őt rettegésben.

Az agresszív családapa viselkedésének gyakran tanúi voltak a gyerekek is, akik félelmükben elbújtak vagy hangosan sírtak, ha pedig megpróbálták anyjuk bántalmazását megakadályozni, ők is áldozatául estek a férfi agressziójának.

A férfi legutóbb idén márciusban, gyermekei szeme láttára bántalmazta, ököllel ütötte és megrúgta a feleségét, majd, amikor a hatéves kisfiú a szülei közé állt, a férfi a gyermeket is megütötte.