Hosszasan telefonált vezetés közben a BKV-sofőr, még ő volt felháborodva, amikor rászóltak

Haladéktalanul vizsgálatot indított a BKV.

Haladéktalanul vizsgálatot indított a BKV, miután az egyik járaton hosszasan telefonálgatott a buszsofőr vezetés közben, írja a Blikk.

Az eset a 85-ös buszon történt még múlt héten, és a lap olvasója szerint miután az egyik utas rászólt a sofőrre, hogy tegye le a telefont, mert emberek, gyerekek vannak a járművön, ő csak annyi felelt:

és?

A buszsofőr a beszámoló szerint ezután közölte az utassal, semmi köze hozzá, hogy ő telefonon beszél.

Az utas úgy döntött, hogy bemegy az Örs vezér téren a buszsofőrök számára kialakított pihenőhelyre, és megkérdezi, hol tehet bejelentést az ügy kapcsán. A pihenőhelyen egy másik buszvezetővel találkozott, aki először csak azzal kapcsolatban kérdezte az utast, hogy telefonnal vagy pedig headsettel telefonált-e a kollégája, mivel szerinte az utóbbi teljesen rendben van. Majd ennyivel zárta le az ügyet:

azt csinálunk, amit akarunk. Úgy is kevés a buszsofőr, szóval leszarom a dolgot.

Ekkor megérkezett a pihenőhelyre az érintett buszt vezető hölgy is, aki azzal magyarázta az esetet, hogy meghalt az egyik kollégája, és ezt az ügyet intézte telefonon.

Az utas végül egy harmadik buszsofőrt is felkeresett a helyszínen, hogy megtudja, hol kell jelenteni az esetet, ám tőle is hasonló választ kapott. Az illető annyit felelt, hogy amennyiben nem lett baleset, „le van szarva”.

A BKV a lap megkeresésére azt írta, nem érkezett hozzájuk hivatalos panasz, de a felvétel alapján „haladéktalanul vizsgálatot indítanak”.

A telefonhasználatot a KRESZ egyértelműen szabályozza, és ha egy járművezető a KRESZ-t megsérti, az minden esetben szankciót von maga után, a szabálysértés súlyához igazodva. Ezért társaságunk a szükséges munkáltatói intézkedést megteszi. A BKV mintegy 2000 autóbusz-vezetőt, 300 trolibuszvezetőt, 950 villamosvezetőt és 330 metróvezetőt foglalkoztat. Még ilyen hatalmas létszám mellett is egyedi esetről van szó, a munkatársainkra egyáltalán nem jellemző a hasonló viselkedés. Időszaki oktatásaink során kiemelten foglalkozunk a KRESZ-szabályok minden körülmények közötti betartásával

– írták.