18 év fegyházat kapott a mosonmagyaróvári férfi, aki éveken át erőszakolta a 9 éves nevelt kislányát

A lány csak évekkel később merte elmondani az anyjának, hogy milyen szörnyűségeket művelnek vele.

18 év fegyházbüntetést kapott jogerősen az a férfi, aki évek óta molesztálta a kilenc éves  nevelt kislányát Mosonmagyaróváron.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség közleménye szerint a nő és az élettársa közösen nevelték a négy közös gyermeküket és a nő korábbi kapcsolatából származó két gyermeket.

A nevelőapa 2013 júliusától a 2004 júniusában született nevelt lányával rendszeresen szexuális cselekményt végzett, illetve annak eltűrésére kényszerítette. A gyermek kezdetben nem tiltakozott, mert félt, hogy a nevelőapja  megveri.

– fogalmazott az ügyészség.

Amikor a gyerek idősebb lett tudatosult benne, hogy ez nem normális szülői magatartás, s megpróbált ellenállni. A férfit ekkor erőszakos lett vele, és azzal fenyegette, hogy a korábbi aktusokról felvett videót megmutatja az édesanyjának. A lány 2022 januárjában merte elmondani a vele történteket az anyjának, aki azonnal feljelentést tett.

A bíróság 14 év fegyházra ítélte az elkövetőt. Az ítélőtábla egyetértett az ügyészség indítványával és 18 év fegyházra felemelte az elkövető büntetését azzal, hogy feltételesen sem bocsátható szabadlábra.

A Győri Ítélőtábla a 2024. október 10-én kihirdetett ítéletében egyetértett a Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontjával. A szexuális kényszerítés bűntettének minősített cselekmények súlyosabban, szexuális erőszak bűntettének minősülnek, ezért a büntetés tartamát 18 évre felemelte.