Késsel és ollóval támadt a feleségére egy férfi az egyik budai buszmegállóban

Börtönbüntetést kértek az elkövetőre.

Késsel és ollóval támadt nyílt utcán a feleségére egy férfi Budán, mert nem tudta elfogadni, hogy tönkre ment a kapcsolatuk A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért az 52 éves férfire.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint a férfi és a nő évtizedek óta házasságban élt egymással vidéken. A kapcsolatuk azonban megromlott, és a nő három évvel ezelőtt új életet kezdett Budán.

A férje ezt nem tudta feldolgozni, ezért folyamatosan hívta telefonon a volt párját, és kérlelte, hogy menjen vissza hozzá. 2021. november 9-én a férfi a nő munkahelyéhez ment, ismét kérte a későbbi áldozatát, hogy kezdjék újra kapcsolatukat, a nő azonban ezt újfent elutasította. A férfi ekkor leütötte a nőről a szemüvegét, majd egy nála lévő kisméretű késsel a nő irányába szúrt és dulakodni kezdtek.

– közölte az ügyészség.

Pár hónappal később a nő és a férfi mégis megpróbált együtt élni egy budai albérletben. A kapcsolat ezúttal sem volt felhőtlen, mivel a férfi rövid időn belül újból erőszakosan kezdett viselkedni, rendszeresen számonkérte a nőt és ordibált vele.

A nő félt tőle, és nem merte elmondani neki, hogy már nem szeretne vele élni. Az ominózus napon a férfi egy II. kerületi buszmegállóban várta az odaérkező nejét, majd félre hívta, hogy beszélni szeretne vele. Ekkor a férfi egy késsel és egy ollóval rátámadt, és megsebezte a nő arcát és a felsőtestét.

A támadásnak a buszmegállónál lévő járókelők vetettek véget. A nő könnyű sérüléseket szenvedett, azonban a súlyos sérülések bekövetkezésének is fennállt a reális esélye, azok csak a véletlennek köszönhetően maradtak el. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a jelenleg is távoltartás hatálya alatt álló férfire.

Címkék: bűnügybudapest