1 év 11 hónapot kértek a férfire, aki ok nélkül lövöldözött másokra a kocsijából

Beismerte bűnösségét az elkövető.

Vádat emelt a Nagykátai Járási Ügyészség azzal a férfivel szemben, aki érthető ok nélkül támadt egy másik férfire vascsővel és gázfegyverrel.

Nisóczi József Levente, a Pest Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyészség 1 év 11 hónapot, és 2 év közügyektől eltiltást kért a bűnösségét beismerő férfire, azzal hogy végleg tiltsák el a járművezetéstől.

Az elkövető részegen megjelent kocsival a későbbi áldozata tápiószentmártoni lakóhelye előtt, majd elővett a járműből egy vascsövet. A csővel azután az éppen hazafelé tartó férfi irányába indult kiabálva, aki erre bemenekült az ingatlanjára.

Ekkor az elkövető visszaült az autóba és elhajtott, de rövid időn belül visszatért, s célzott lövést adott le gázfegyverével a kapuban álló sértett felé, majd újra elhajtott.

Miután az elkövető elment az áldozat egy közeli vendéglátóhely előtt találkozott ismerőseivel, de a terhelt ott is megjelent. Először csak kiabált az áldozatának, majd lövéseket adott le feléjük a kocsiból. Az ügyészség letöltendőt kért az elkövetőre felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, valamint az eltiltás alatti és az ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt.