Megvágta a nejét felköszöntő vendég nyakát, majd az asszonnyal együtt gyorsan feltakarította a vért

Hét év börtönt kértek a késelőre.

Emberölés kísérlete miatt állítja bíróság elé a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség azt a berettyóújfalui férfit, aki tavaly októberben majdnem megölte a vendégségbe hozzá érkező barátját.

A vádirat szerint a férfiak már régóta barátok voltak, és gyakran meglátogatják egymást. Az ominózus este a későbbi áldozat az élettársával átment a vádlott otthonába, hogy felköszöntsék a férfi feleségét. A házban az ittas elkövető balhézni kezdett velük egy félreértett tartozás miatt.

Mérgében a konyhában magához vett egy 21,5 cm pengehosszúságú kést, majd visszament az ismerőséhez, és a késsel a nyaka felé csapott. A barátja nyaka erősen vérzett. A házigazda adott egy törölközőt a férfinak, aki azt a nyaka köré tekerte, majd kiment az élettársa után az utcára, és kérte, hogy hívjanak mentőt.

A nő egy ismerősétől kért segítséget, aki az autójával kórházba szállította a sérült férfit, közben az élettársa értesítette a rendőrséget. Mire a zsaruk kiértek a helyszínre, addigra az elkövető és a felesége feltakarították a házat és az eszközül használt kést sem akarták megmutatni. Az őrizetbe vett támadót letartóztatták, és azóta is évezi a fogdaőrök vendégszeretetét.

Az áldozat nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, de az elkövetés eszközére és a sérült testrészre figyelemmel fennállt a halálos sérülés reális esélye. Az ügyészség hét év börtönt és hét év közügyektől eltiltást kért a vádlottra, előkészítő ülésen történő beismerés esetére.