„Most meghalsz!” – mondta a sikoltozó párjának, majd megkéselte

Letartóztatták a gyilkossági kísérlettel gyanúsított férfit.

Letartóztatták azt a nógrádi kistelepülésen élő, 33 éves férfit, aki szeptember végén meg akarta ölni az élettársát. A férfi már korábban is bántalmazta a nőt, ami miatt jogerősen felfüggesztett börtönre ítélték.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a férfi ittas és bódult állapotban érkezett haza az ominózus napon. Azonnal belekötött a nőbe, s kijelentette, hogy megöli, majd a fejét a ház egyik ablakába verte, amitől az ablak üvege kitört.

Ezt követően széttörte az áldozat telefonját, és elhagyta a házat. Kis idő múltán visszament, a konyhaszekrényből magához vett egy 21 cm pengehosszúságú konyhakést, mellyel a párja felé indult, miközben azt mondta, hogy „Most meghalsz!”. A nő az ágyon ült, és sikoltozni kezdett, de nem tudott elmenekülni. A férfi a késsel felületi, vágott sérülést okozott a nő arcán.

– közölte az ügyészség.

A szomszédok hallották a nő segélykiáltásait, és lefegyverezték az elkövetőt. Az emberölés kísérletével gyanúsított férfit őrizetbe vették, és letartóztatták. A férfi a végzést tudomásul vette, de az ülésen a védője nem volt jelen, így a végzés nem végleges.