Elfogták a budapesti taxirablót: L. Antal 800 ezerért adta el az ötmilliós kocsit

L. Antalt börtönbe vitték egy korábbi balhéja miatt.

Elfogták péntek délben a rendőrök azt 27 éves férfit, aki megfenyegetett egy taxist, majd elrabolta tőle az autóját. A BRFK közleménye szerint L. Antalt Pestszentlőrincen, egy garázssor előtt kapták el.

A rendelkezésre álló adatok szerint L. Antal fuvart rendelt magának két nappal ezelőtt, nem sokkal éjfél után az egyik józsefvárosi kórházhoz. Innen a taxissal egy XVIII. kerületi kisbolthoz fuvaroztatta magát, majd amíg a taxis kint várt – mit sem tudva utasa cselekményéről – L. Antal bemászott a kerítésen, és az udvaron lévő hűtőből alkoholt lopott.

Ezt követően visszaszállt a taxiba, majd beült a sofőr mögé, és az oldalához szorított egy hegyes tárgyat. Amikor megálltak, felszólította a taxist, hogy adja át a pénzét, iratait és a telefonját. Az elkövető ezután kiparancsolta a sofőrt az autóból, majd elhajtott.  A cselekmény során nem sérült meg senki.

A rendőrség hajtóvadászatot indított  a 27 éves L. Antal ellen. Közben kiderült, hogy a férfi 800 ezer forintért már el is passzolta ötmilliót érő taxit egy általa teljesen ismeretlen embernek, akinek gyanús lett a tranzakció, ezért bement a monori rendőrségre és elmondta a történetet.A rendőrök egy pestszentlőrinci garázssor előtt kapták el a taxirablót.

A rablással gyanúsított férfit büntetés-végrehajtási intézetbe vitték, mivel nem kezdte meg egy korábbi börtönbüntetését.