Őrjöngve tombolt egy részeg nő az esztergomi rendőrségen, mert nem tehetett feljelentést

Felfüggesztett fogházbüntetést kértek rá.

Őrjöngve tombolt egy nő az esztergomi rendőrségen, mert a rendőrök nem engedték meg neki, hogy részegen jelentsen fel valakit. A rendőrök kikísérték a nőt az épületből, s arra kérték, akkor jöjjön vissza feljelentést tenni, ha már kijózanodott. A büntetett előéletű nő az épület előtt is folytatta az ámokfutást, végül a rendőröknek kellett őt leállítani.

Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője lapunkkal azt közölte, hogy az Esztergomi Járási Ügyészség felfüggesztett fogházbüntetést kért a garázdaság vétségével vádolt nőre.

A botrányos eset tavaly karácsony másnapján történt. Az esztergomi nő ittasan bement a helyi kapitányságra, ahol ordítva közölte, hogy feljelentést akar tenni. A szolgálatban lévő rendőrök tájékoztatták, hogy ittas állapotban nem tehet feljelentést, csak ha már kijózanodott és kikísérték az épületből.

A nő eközben ordítozott, a rendőröket szidalmazta, az épület előtt lévő szemeteskukát felrúgta, az épület ablakába kétszer beleütött, majd a bejárati ajtó ajtajába belerúgott. A nő ezután is folytatta a trágár kiabálást, majd azzal fenyegetőzött, hogy megrongálja az épület előtt álló gépkocsikat. A nő további garázda magatartását rendőri intézkedés akadályozta meg.

– közölte az ügyész.

Az ügyészség büntetővégzésben meghozandó felfüggesztett fogházbüntetést kért a büntetett előéletű nőre.