Babakocsis párra támadt egy család az Árkádban, egy méretes fémolló is előkerült

Az eladott pálinka árát követelték tőlük. Két férfi és egy nő ellem emeltek vádat.

Kisgyermekes párra támadt egy család Budapesten, az Árkádban. A balhé során egy méretes fémolló is előkerült. A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség felfegyverkezve és csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntette miatt állítja bíróság elé a nőt és a két férfit.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint egy család és a közeli ismerőseik, tavaly júliusban bulit tartottak egy budapesti lakásban. A család néhány tagja és a későbbi áldozat abban állapodtak meg a buli végén, hogy a sértett eladja a megmaradt pálinkát, s a vételárral majd elszámol a többiek felé.

Az ominózus délután a család néhány tagja, így egy 46 éves férfi és 27 éves párja – ketten a vádlottak közül –, valamint a 46 éves férfi unokaöccse, továbbá az unokaöcs 28 éves alkalmi ismerőse – a harmadik vádlott – összetalálkozott a sértettel és a barátnőjével a plázában, akik a közös gyermeküket babakocsiban tolva szintén az üzletközpontban sétáltak.

A 27 éves nő az egyik üzlet előtt felismerte az apát és odahívta az élettársát, valamint a párja unokaöccsét, majd hangosan követelték rajta a pálinkát, illetve az eladott ital vételárát.

Nem sokkal később odaért az unokaöcs 28 éves ismerőse is és a nála lévő 27 centis fémollóval az unokaöcs háta mögül megfenyegette a férfit, amit az unokaöcs nem, de a nő és az élettársa észleltek.

A kisgyermekével lévő pár a család erélyes fellépése hatására ötezer forintot adott az unokaöcsnek, aki az összeget kevesellte, de azt zsebre tette és félreállt. Ekkor a három vádlott életveszélyesen megfenyegette az apát, hogy a többi pénzt is behajtsák rajta, majd a 28 éves férfi kis erővel megbökte ollóval a férfit, s lefejelte. Eközben a 27 éves nő egyszer a korláthoz szorította a férfit.

Ezután a 27 éves nő elvette az apától a hátizsákját a benne lévő pálinkával, és töltővel együtt, majd a férfi közelében lévő kisbabára vigyázó párja felé fordult, és erőszakkal elvett tőle hétezer forintot. A balhénak a biztonsági szolgálat vetett véget, akik a három támadót elfogták és átadták a rendőröknek. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért az elkövetőkre.