1242 négyzetméteres luxusvillát bérelt Matolcsy Ádám Dubajban

56 millió forint az éves bérleti díja.

Tavaly nyáron egy 1242 négyzetméteres, ötszobás, nyolc fürdőszobás luxusvillára kötött egy évre szóló bérleti szerződést Matolcsy Ádám, Matolcsy György MNB-elnök fia – írta meg a Direkt36. Az ingatlan Dubaj híres pálmafa alakú szigetének egyik ágán helyezkedik el, a kis Matolcsy 56 millió forintnyi éves bérleti díjat fizetett érte a szerződés szerint.

A villát a Future Holdingtól bérelte, amely öt nappal a bérleti szerződés előtt vásárolta az ingatlant 3,5 milliárd forintért. A cég a Direkt36 szerint szorosan kötődik Matolcsy Ádámhoz és több luxusingatlant is vásárolt Dubajban.

Matolcsy Ádám nem csak Dubajban aktív, a hozzá kötődő kör Manhattan-ben 14 milliárd forintért vette meg New York egyik legdrágább lakását.

Matolcsy Ádámot megkereste a Direkt36, de a kérdéseikre érdemben nem válaszolt, de annyit közölt, hogy 2021-ben elköltözött Magyarországról, és mint írta, „az életemet főként külföldi érdekeltségeimből és megbízásaimból fedezem, aminek nincsen köze se magyar, se külföldi államnak”.

A lap azonban emlékeztette az olvasókat, hogy Matolcsy Ádám üzleti sikereiben kulcsszerepet játszottak az állami források és a jegybanki megbízások.