Megkéselte magát egy miskolci nő, hogy szabadulhasson az őt órák óta verő élettársától

Börtönbüntetést kértek a féltékeny férfire.

Fogva tartotta és órákon át verte az élettársát az otthonában egy miskolci férfi. A nő úgy tudott megszabadulni végül, hogy egy késsel többször is combon szúrta magát.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség Közleménye szerint a férfi 2021 áprilisától rendszeresen bántalmazta a nőt, féltékenysége miatt. Június végén egy szórakozóhelyről tartottak hazafelé, amikor a férfi úgy megütötte a nőt, hogy az elveszítette az eszméletét.

A férfi júliusban elvitte a párját az egyik hozzátartozójuk lakására, ahol azt követelte, hogy lépjen be egy internetes közösségi oldalra. Az elkövető így akarta megtudni azt, hogy milyen bejegyzéseket tett a nő.

A nő erre nem volt hajlandó, ezért a férfi egy székre ültette, nem engedte ki a lakásból, két órán keresztül folyamatosan ütlegelte. A nő végül azért, hogy orvosi ellátásra legyen szüksége és szabadulhasson, az asztalon lévő késsel kétszer is combon szúrta magát.

– közölte az ügyészség.

A nő elköltözött az élettársától a kórházi kezelése után, de az ebbe nem nyugodott bele. A férfi szeptemberben elment a nő munkahelyéhez, és az utcán ököllel esett a nőnek. Ugyanebben a hónapban egy szórakozóhelyen is rátámadt, és a nő barátnőjét is bántalmazta.

A terhelt még az élettársi kapcsolat fennállása alatt a nőről – annak tudomása nélkül – pornográf jellegű képeket és videofelvételeket készített, melyeket közzétett a közösségi oldalon, a szakításuk után. Az ügyészség börtönbüntetést kért az elkövetőre.