Már csak pár nap, és beesik 30 fok alá a hőmérséklet

Ezt már bírjuk ki.

A Kiderül.hu előrejelzése szerint a szakadozott felhőzet egyre inkább a Győr-Szeged vonal szélesebb sávja fölé húzódik. Délelőtt főként délnyugaton, nyugaton, majd délután, este már a középső országrészben alakulhat ki elszórtan zápor, délnyugaton néhány zivatar is. A keleti, északkeleti szél északon megélénkül, zivatarok környezetében erős lökések is előfordulhatnak.

A csúcshőmérséklet általában 27 és 33 fok között várható. Késő estére 18 és 25 fok közé hűl le a levegő.

Az már az Időkép írja, hogy szombaton sokfelé számíthatunk napos időre, de az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből helyenként zápor, zivatar átmeneti jelleggel kialakulhat. Több tájegységünkön is élénk lesz a déli, délkeleti szél. Hajnalra délnyugaton foltokban pára, köd képződhet. A csúcshőmérséklet 28 és 33 fok között alakul.

Vasárnap kezdetben sok napsütésre számíthatunk, majd délután nyugat-délnyugat felől megnövekszik a felhőzet, északkeleten maradhat naposabb az idő. Futó zápor, esetleg zivatar csak elszórtan fordulhat elő. Élénk, erős lesz a déli, délkeleti szél. A legmelegebb órákban 29-34 fokot mutathatnak a hőmérők.

A jelenlegi számítások szerint hétfőn és kedden egy sekély ciklon alakíthatja időjárásunkat, emiatt többfelé várható ismétlődő jelleggel zápor, zivatar, illetve kiadósabb eső is érkezhet több tájegységünkre. Sokfelé szeles időben lesz részünk mindkét napon. Hétfőn 21 és 32 fok között alakulhatnak a maximumok, a tartósabban esős tájakon lesz hűvösebb az idő, keleten északkeleten mérhetünk még 30-32 fokot. Kedden már csak 20-26 fokra van kilátás a délutáni órákban.

Kapcsolódó