Kommandósok csaptak le egy emberkereskedő családra Nógrád megyében – videó

Saját élettársát dolgoztatta prostituáltként egy férfi a szüleivel. A kiszolgáltatott nő csak külső segítséggel tudott megszökni tőlük.

Kommandósok csaptak le egy emberkereskedő családra Nógrád vármegyében. Az 55 éves férfit az 54 éves párját, valamint a 27 éves fiukat is őrizetbe vették, s kezdeményezték a letartóztatásukat.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a fiatalember 2022 elején rávette a kiszolgáltatott helyzetben lévő élettársát arra, hogy rendszeres pénzszerzés érdekében szexuális cselekményeket végezzen a lakásukon.

Időközben a férfi börtönbe vonult, ezért lány a fiatalember szüleihez költözött, akik ugyan befogadták őt, de cserében folytatnia kellett a prostitúciót, az ebből befolyt pénzt pedig maradéktalanul át kellett adnia nekik. A nő kilátástalan helyzetbe került, ezért a szülők utasításai alapján járt el, akik folyamatosan kontroll alatt tartották.

police.hu

Előfordult, hogy a fiatal nő megpróbált kibújni a leszervezett aktusok elől, illetve abba akarta hagyni a prostitúciót, de a futtatói megzsarolták őt érzelmileg, és veréssel büntették a próbálkozásait.. Amikor a fiatalember kiszabadult a börtönből, akkor tovább folytatta a párja kizsákmányolását.

A három elkövető még az interneten is hirdette a nő szexuális szolgáltatásait, azonban ez számukra kevés bevételt hozott, így külföldre vitték az áldozatukat, és ott kényszerítették prostitúcióra. Az ott megkeresett több mint egymillió forintot elvették tőle, és saját életvitelük fenntartására használták. A nő májusban külső segítséggel tudott megszökni a  lakhelyéül szolgáló családi házból.

– közölte a rendőrség.

A rendőrök kábítószergyanús anyagokat és fogyasztáshoz használt eszközöket is lefoglaltak a gyanúsítottak házában, akikről kiderült az is, hogy lopták az áramot. Ezek miatt ugyancsak büntetőeljárás indult. A hatóság vagyonvisszaszerzés keretében több százezer forintot is lefoglalt.