47 millió forintnyi pénzt és ékszereket csalt ki óvadékokra egy magát ügyvédnek kiadó nő

Vádat emeltek az unokázós csaló ellen.

Idős emberektől csalt ki pénzt és ékszereket egy nő, vele szemben többrendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat a Körmendi Járási Ügyészség.

A Vas vármegyei Főügyészség az MTI-nek küldött közleményben azt írta, hogy a vasi nő, egy külföldről irányított bűnszervezet tagjaként, a társai által kicsalt pénzt és ékszereket vette át az idős sértettektől. A vádirat szerint a bűnözők tavaly augusztus és szeptember között telefonon felhívták az idős sértetteket és azt hazudták, hogy gyermekük bűncselekményt követett el, emiatt letartóztatták, ők azonban, óvadék ellenében, el tudják intézni, hogy szabadlábra kerüljön.

Hozzátették: a csalók 500 ezer és 20,3 millió forint közötti összeget, illetve ékszereket kértek a 63–86 év közötti áldozataiktól. A többször is ügyvédként bemutatkozó nő felkereste a megtévesztett, idős embereket, majd átvette tőlük a pénzt és ékszereket, s annak jelentős részét eljuttatta a társainak.

A megvádolt nő – a bűnszervezet tagjaival együttműködve – 10 embernek közel 47 millió forint kárt okozott. A Körmendi Járási Ügyészség végrehajtandó fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást kért az elkövetőre.