Elmegyógyintézetben marad a gazdagréti óvodából kirúgott pedagógiai asszisztens, aki egy kisgyermekkel erőszakoskodott

Megtagadta a vallomást a szexuális erőszakkal gyanúsított férfi.

Továbbra is az elmegyógyintézetben marad az a pedagógiai asszisztens, akit március elején rúgtak ki a Gazdagréti Szivárvány Óvodából, miután erőszakoskodott az egyik óvodással.

Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője, az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre, azt mondta, hogy a bíróság december elejéig meghosszabbította a 12. életévét be nem töltött, az elkövető felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettével gyanúsított férfi letartóztatását és a kényszerintézkedés helyéül továbbra is az IMEI-t jelölte ki. A védő fellebbezett, ezért a végzés nem végleges.

A férfi hat éve dolgozott a Gazdagréti Szivárvány Óvodában, pedagógiai asszisztensként, de, miután egy szülő feljelentette, büntetőeljárás indult vele szemben. A történtek után a dolgozót kitiltották az óvodából és azonnali hatállyal megszüntették a munkaviszonyát.

A BRFK XI. kerületi Rendőrkapitányság először szexuális kényszerítéssel gyanúsította meg a férfit, majd őrizetbe vették, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatását. Később megállapították, hogy a tette súlyosabb bűncselekménynek minősül, így már szexuális erőszak bűntettével gyanúsítják a férfit, aki eddig nem tett vallomást.