Jogerősen is 17 évet kaphat a férfi, aki kis híján megölte a fitneszmodell feleségét, a nő halottnak tettette magát, így túlélte a brutális támadást

A férfi többször is hátba és nyakon szúrta a nejét, miközben a kislányuk a másik szobában sírt.

Jogerősen is súlyos büntetést kaphat a férfi, aki kis híján megölte a fitneszmodell feleségét Nyírteleken. A kisgyermekes asszony annak köszönheti az életét, hogy halottnak tettette magát. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség most arra tett indítványt, hogy a táblabíróság hagyja helyben a férfi 17 éves fegyházbüntetését.

A fellebbviteli főügyészség közleménye szerint a férfi 2020 augusztusában kötött házasságot a nővel, majd következő év elején megszületett közös gyermekük is. Házastársi kapcsolatuk azonban rövid időn belül megromlott, ezért a nő kislányukkal együtt elköltözött a férjétől.

Sz. D.többször próbált a feleségével kibékülni, de a beteges féltékenysége miatt a nő ezt mindig visszautasította. Az ominózus este a férfinél aludt a közös gyermekük. Az este folyamán a férfi többször is hívta telefonon a fitneszmodell nejét, üzeneteket küldött neki, s számonkérte, hogy hol és kivel van.

police.hu

Másnap reggel a nő a férje házához ment a kislányukért. A férfi azonnal kérdőre vonta, hogy hol volt éjjel, majd rátámadt. SZ. D. egy húsklopfolóval leütötte a nőt, majd többször is olyan erővel hátba szúrta, hogy a kés pengéje eltörött.Miután a nőnek sikerült felállnia, a férfi a háta mögé került, belemarkolt a hajába, nyakát hátrafeszítette és egy másik késsel kétszer nyakon szúrta. Mivel a kiabálásra felébredt és sírni kezdett a másik szobában alvó gyermekük, ezért a férje behúzta a párját a hálószobába, s utána vitt egy fejszét és egy kötelet.

A fitneszmodell ekkor halottnak tettette magát, így a férfi abban a hiszemben, hogy végzett vele, felhagyott a bántalmazással és öngyilkosságot kísérelt meg a fürdőszobában. Ez idő alatt nő kimenekült a házból, és segítséget kért a szomszédoktól.

police.hu

Sz. D.  az  elsőfokú eljárás során beismerte a tettét és azzal védekezett, hogy azt erős felindulásból követte el. Állítása szerint a nő meghazudtolta őt, amikor felelősségre vonta, hogy hol és kivel töltötte az éjszakát. Sz. D. 17 év fegyházat kapott első fokon, de a védőjével együtt eltérő minősítésért, és enyhébb büntetésért fellebbezett. Az ügyészség  tudomásul vette az ítéletet.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a férfi  alaptalan féltékenysége vezetett a felesége sérelmére elkövetett bűncselekmény megvalósításához. Nincs olyan féltékeny indulat, amely bárkit feljogosítana a másik ember bántalmazására, élete kioltására. Azt írták, hogy a férfi mindent megtett annak érdekében, hogy megölje feleségét, ennek elmaradása csupán a nő lélekjelenlétének, valamint jó fizikai állapotának és a gyors orvosi ellátásnak köszönhető. Ezért a fellebbviteli főügyészség az ítélet helybenhagyását kérte.