Felrobbantotta a lakását, mert meg akart halni, súlyosan megégett, és pár évre még börtönbe is küldenék

Vádat emeltek a 47 éves dombóvári férfi ellen.

Több év börtönt is kaphat az a 47 éves férfi, aki tavaly októberben, öngyilkossági szándékból felrobbantott egy gázpalackot a dombóvári társasházi lakásában. A Szekszárdi Járási Ügyészség ugyanis két év börtönbüntetést és négy év közügyektől eltiltást kért rá közveszélyokozás bűntette miatt.

A Tolna Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a férfi egy 11 és fél kilós PB gázpalackot vitt a dombóvári lakótelepi panellakásába azért, hogy azt felrobbantva öngyilkos legyen. A férfi mintegy negyed órán keresztül gázt engedett ki a palackból, majd a kiáramló gázt begyújtotta. A begyulladt gáz robbanást idézett elő, amely kiszakította lakás egyik ablakát, illetve tűz keletkezett.

A 47 éves férfi ezután az égő lakását és a nyitott gázpalackot hátrahagyva kiszaladt az épületből. A tüzet a kiérkező tűzoltók oltották el, és hatástalanították a gázpalackot. Az elkövető súlyos égési sérüléseket szenvedett, és a lakása teljesen kiégett. A robbanás és a tűz során szerencsére más személy nem sérült meg, és a társasházban és további lakásban sem keletkezett kár.

Amennyiben azonban a tüzet nem oltják el, az továbbterjedhetett volna a szomszédos lakásokba, majd az egész társasházra is, amely nagyon sok lakó életét, testi épségét veszélyeztethette volna, valamint nagyobb értékű anyagi javak megsemmisülését, megrongálódását okozhatta volna. Az ügyészség két év letöltendőt kért a büntetlen előéletű férfire.