Tényleges életfogytiglant kapott E. László, aki puszta kézzel agyonverte a főbérlőjét, és szétkaszabolta az ismerősét Budapesten

Két másik hajléktalant is bántalmazott.

Életfogytig tartó fegyházra és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a Fővárosi Törvényszék azt az E. Lászlót, aki halálra verte a józsefvárosi főbérlőjét és szétkaszabolta a hajléktalan sorstársát Angyalföldön. A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint a férfi feltételesen sem bocsátható szabadlábra.

Az ítélet szerint az elkövető szívességi lakáshasználóként lakott a 65 éves férfinél, akit puszta kézzel vert agyon hét évvel ezelőtt. Három évvel később pedig 28 késszúrással végzett egy hajléktalan-társával Angyalföldön, majd elvette a sportcipőjét és az értékeit.

Kapcsolódó

E. László rajtuk kívül két másik hajléktalant is bántalmazott, egyiküket késsel meg is szúrta. Az eljárás során nem sikerült feltárni, hogy mi motiválta az elkövetőt. A bíróság megállapítása szerint a férfi közömbös az emberi szenvedés iránt, s az élet semmit sem jelent a számára. A bíróság tényleges életfogytiglanra ítélte a férfit. Az ítélet nem jogerős, A terhelt letartóztatásban marad a másodfokú bíróság döntéséig.