Tizenhárom őz pusztult el egy hét alatt a Tataháza melletti szennyvíztározóban

Az állatok a forróság miatt kezdték megközelíteni a tározót, hogy vízhez jussanak.

Tucatnál is több, összesen 13 őz pusztult el egyetlen hét alatt a Bács-Kiskunban fekvő Tataházán a helyi szennyvíztározónál.

Az RTL Híradó riportja szerint az állatok a forróság miatt kezdték el nagy számban megközelíteni a tározót, hogy vízhez jussanak. A vízben kikötő állatok viszont már nem tudtak kijönni a szárazföldre, mivel a hetven méter átmérőjű, nyolc méter mély medence fóliával van kibélelve, így az őzek folyamatosan visszacsúsztak, míg nem elpusztultak.

A Bácsalmási Hírek szerdán megörökítette, ahogy a helyi önköntes tűzoltók kimentenek két őzet a tározóból, a felvételen látszik, hogy csak a fejük látszott ki a vízből. Az egyik állat hagyta, hogy a tűzoltók egy kötelet akasszanak rá, így ki tudták húzni, ezt látva a másik őz is hagyta, hogy segítsenek neki. Végül mindkét állat kijutott. Az őzsuta viszont az őt ért sokk miatt elpusztult, a gidája sokáig nem mozdult mellőle.

A helyi vadászok most itatókat tettek a tározó környékére, azt remélik, az állatok így nem mennek le a vízhez. A tározó egy húsipari cégé, náluk akarják elérni, hogy bekerítsék a területet, hogy ne kerülhessenek az állatok veszélybe. Ha ezt nem tudják elérni, a vadászok a hatóságoktól kérhetnek segítséget.