Kijött a rendelet: ólmosbotot és számszeríjat sem lehet bevinni az iskolákba

Ahogy alkoholt és dohányterméket sem.

Megjelent a Magyar Közlönyben az a rendelet, amely meghatározza, hogy konkrétan milyen tárgyakat nem szabad bevinni az iskolákba a következő tanévtől, szúrta ki a Telex.

A jogszabály két kategóriát különít el egymástól: vannak a tiltott tárgyak, amiket egyáltalán nem szabad az iskolába vinni, és vannak a korlátozottan használható tárgyak, ilyenek az okoseszközök, amiket tanítás elején le kell adni.

A rendelet más jogszabályokra hivatkozik arra vonatkozóan, hogy mi tekinthető tiltott tárgynak. Ide tartoznak a közbiztonságra különösen veszélyes eszközök, azaz például a

Szintén tilos iskolába vinni minden olyan eszközt és terméket, amelynek birtoklását a szabálysértési törvény vagy a Büntető Törvénykönyv tiltja, így például a kábítószerek, a lőfegyverek vagy a pirotechnikai eszközök, de 18 éven aluliak számára nem értékesíthető terméket, így cigarettát, dohányterméket és alkoholt sem vihetnek magukkal a diákok.

A kormány egy júniusban elfogadott törvény alapján szerzett felhatalmazást arra, hogy egységes szabályozást hozzon létre az iskolákba be nem vihető és korlátozottan bevihető tárgyakra vonatkozóan.

Azóta Pintér Sándor már újabb, a tanárokat érintő változtatással állt elő, ami nem aratott osztatlan sikert.

Kapcsolódó
Egymás után küldik el szakmai indoklás nélkül az igazgatókat a tankerületek
Ami megtörtént Székesfehérváron a Vasvári Pál Gimnáziumban, az megtörtént Csepelen és Kispesten is.