Egy ételfutár segített lenyúlni a kiszállításokból befolyó pénzt Újpesten, de a kameráról elfeledkezett

Két főre kértek letöltendő börtönbüntetést a négy vádlott közül.

Vádat emelt a Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség azzal a futárral és három társával szemben, akik félmillió forintot loptak el egy budapesti ételfutárcég kasszájából.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint a cégnél dolgozó 46 éves futár közel három évvel ezelőtt megegyezett három budapesti férfival abban, hogy megszerzik a futárok által egy zárt szekrényben összegyűjtött, a kiszállításokért kapott pénzt a cégtől.

Több alkalommal is terepszemlét tartottak a cég újpesti telephelyén, majd az egyik éjszaka a tippadó társai egy kocsival megjelentek a telephelyen. Ketten a kocsiból figyelve biztosították a terepet, míg a 31 éves társuk felfeszítette a cég irodájában található szekrény ajtaját és lenyúlta a benne lévő 512 ezer forintot. A négy elkövető elosztotta egymás közt a pénzt a balhé után, lopási kár nem térült meg.

Az ügyészség letöltendő börtönt kért a 31 éves elkövetőre, és az egyik próbaidő alatt lévő bűnsegédre, míg a tippadóra, és a negyedik terheltre felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott. A lopásról készült felvételt ide kattintva tekintheti meg.