Soha nem látta a „kómába esett” nőt, de elutalt hatmilliót váltságdíjra és a kórházi kezelésére

A férfi csak akkor fogott gyanút, amikor már a nő barátnőjét is "elrabolták"

Közel hatmillió forinttal húztak le egy segítőkész, ám nagyon hiszékeny férfit. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint az áldozat megismerkedett az interneten egy nővel, akivel, akivel csak üzenetek formájában tartotta a kapcsolatot.

A nő kevés személyes információt osztott meg magáról, s azt is csak tört magyarsággal. Azonban napi kapcsolatban voltak, s ennek köszönhetően elnyerte a férfi bizalmát.

Egy hónap elteltével a nő arról számolt be, hogy megverték, és később egy barátnője vette fel a kapcsolatot a férfival, azt állítva, hogy a nő kómába esett. A barátnő kérésére a férfi jóhiszeműen többször is pénzt utalt az állítólagos kórházi kezelésekre.

– közölte a rendőrség.

Később a nő visszatért a beszélgetésbe, majd azt állította, hogy elrabolták a barátnőjét, és váltságdíjat követelnek érte. A férfinak még ez sem volt gyanús és újabb összegeket utalt. Ezt követően a nő azt írta, hogy már őt is elrabolták, és további pénzt kért. Ekkor a férfi végül rájött, hogy csúnyán átverték, és nem utalt több pénzt, hanem feljelentést tett.