Leköpdöste és megfenyegette a polgármestert egy férfi, mert nem volt nyitva a konditerem

Letöltendő börtönbüntetést kértek az elkövetőre.

Leköpdöste és megfenyegette a polgármestert egy férfi az egyik Kaposvár melletti faluban. A Kaposvári Járási Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt állítja bíróság elé a harmincas éveiben járó támadót.

A Somogy Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a büntetett előéletű férfi azért kereste fel májusban a település első emberét, mert sérelmezte a falu iskolájában működő konditerem nyitvatartását. Annak érdekében, hogy ez megváltozzon engedély nélkül berontott hozzá az irodába.

A polgármesternek ekkor pont fogadóórája volt, és egy másik falubélit hallgatott meg éppen. A férfi agresszíven számon kérte a polgármestert, aki megkérte, hogy várja ki a sorát, és közölte vele azt is, hogy az edzőtermet csak a meghatározott nyitvatartási időben lehet használni.

A dühös férfi a felszólítás ellenére nem ment ki az irodából, ezért a polgármester jobbnak látta a meghallgatáson lévő asszonyt kikísérni, de ahogy elhaladt a terhelt mellet, a férfi kétszer is szemtájékon köpte, és megfenyegette.

A férfi csak akkor hagyta abba a cselekményét, amikor már a jelen lévő asszony is rendre utasította. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért az elkövetőre.