Vasvillával támadt a rendőrre egy tolvaj, sokkolóval ártalmatlanították

Tagadja a bűnösségét a támadó.

Őrizetbe vették azt a tolnai férfit, aki vasvillával támadt a rendőrökre kedden. A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint a körzeti megbízott azért kereste fel a férfit az otthonánál, mert az lopott az egyik helyi boltból.

A rendőr többször is felszólította a férfit, hogy jöjjön ki az udvaráról, de ő ennek csak óvakodva tett eleget. Amikor az egyenruhás elmondta az intézkedés célját, akkor a férfi hirtelen felkapta a közelben letámasztott vasvillát, majd határozott léptekkel megindult a rendőr felé.

Az elkövető több szúró mozdulatot tett a szerszámmal  a tőle pár méterre lévő rendőr felsőteste felé miközben trágárkodva azt kiabálta, hogy megöli a hivatalos személyt.

Ekkor a rendőr egy elektromos sokkolóval – aminek alkalmazására előzetesen felhívta a férfi figyelmét – ártalmatlanította az elkövetőt, aki ennek következtében a földre esett. Az egyenruhás ekkor megbilincselte a támadót, majd erősítést és mentőt kért a helyszínre.

A felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettével gyanúsított férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését. Az ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását.