Ismét börtönbe kerülhet a tokodaltárói gyilkos, aki ezúttal egy vasútállomáson verekedett

A korábban 12 év fegyházra ítélt férfi azt állítja, hogy a másik férfi támadt rá, és ő csak védekezett.

Ismét börtönbe kerülhet az a férfi, aki 2011-ben bántalmazta az anyját, majd megölt egy másik embert Tokodaltárón – tudta meg a 24.hu. A 12 éves fegyházbüntetéséből tavaly nyáron szabadult férfit ezúttal azért állítják bíróság elé, mert fél évvel ezelőtt megvert egy másik férfit az esztergomi vasútállomáson.

Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy 10 hónap börtönt és egy év közügyektől eltiltást kértek a férfire előkészítő ülésen történt beismerés esetére.

A vádirat szerint az emberölésért és testi sértésért korábban 12 évre ítélt férfi felképelt egy másik férfit az esztergomi vasútállomás váróteremében, majd a hajánál rángatta és fejbe vágta. Az áldozat nem ütött vissza, hanem lehajtotta a fejét, s próbálta kikerülni a támadót: átült egy másik padra, és arrébb ment, hogy távol tartsa tőle magát.

Az elkövető azonban tovább  folytatta az erőszakos, támadó magatartását, ezért az áldozata elővett egy konyhakést, hogy azt maga elé tartva távol tartsa magától az elkövetőt. Ekkor a fegyházból szabaduló férfi a földre rántotta és leszorította az áldozatát.

Az ügyész elmondta még, hogy a vádlott azt elismerte, hogy tenyérrel többször is megütötte a másik férfit. Állítása szerint azonban a másik férfi támadt rá, és ő csak védekezett. Az ügyészség tíz hónapra küldené börtönbe a gyilkost.