„Mentik a köztörvényes bűnözőt” – elutasította az ügyészség Dobrev Klára perindítási kérelmét Sulyok Tamás ügyében

Az ügyészség a keresetindítás feltételei fennállásának hiányában nem tartotta teljesíthetőnek a kérelmet.

Csütörtök reggel közleményben tudatta a Főügyészség, hogy elutasították Dobrev Klára zsebszerződés miatt ügyészi perindításra irányuló kérelmét Sulyok Tamás köztársasági elnök ügyében.

A Demokratikus Koalíció alelnöke hét Csongrád-Csanád vármegyei termőföld zsebszerződéssel történő átruházása miatt kért ügyészi keresetindítást, mivel álláspontja szerint az adásvételi és ajándékozási szerződések, egy német nyelvű Igazolás elnevezésű okirat, valamint a tulajdoni lapok bejegyzései alapján a termőföld valódi tulajdonosa nem az ingatlannyilvántartásba bejegyzett személy volt. Ennek értelmében a jogügyletek célja Dobrev szerint az ingatlanok tulajdonjogának az arra nem jogosult személy részére történő átjátszása volt. A DK szerint az ügyletekben kulcsszerepe volt Sulyok Tamás jelenlegi államfőnek, aki ügyvédként segédkezett a földek külföldi kézbe történő átjátszásába. Mivel a hat termőföld jelenleg a Magyar Állam tulajdonában áll, a kérelem szerint az ügyészi perindítás célja az ingatlanokon a külföldi magánszemélyek javára fennálló jelzálogjog törlése.

Az ügyészség a kérelmet a keresetindítás feltételei fennállásának hiányában nem tartotta teljesíthetőnek.

Mint a közleményben jegyezik, az egyik ingatlan esetén kétséget kizáró módon megállapítható volt, hogy az jogszerűen, érvényes és hatályos jogügyletek eredményeként került a jelenlegi magyar állampolgár tulajdonosához. Hat ingatlan a Magyar Állam tulajdonában áll, amelyeket jelzálogjog terhel, azonban a jelzálogjog bejegyzések alapjául szolgáló kölcsönszerződések semmisségére utaló tény vagy adat nem merült fel. Ezért a bejegyzett jelzálogjogok ügyészi perindítás útján nem törölhetők.

A Főügyészség döntésére Dobrev úgy reagált csütörtökön, hogy „mosdatják a köztörvényes bűnt”, Sulyok személyében pedig a „köztörvényes bűnözőt”. A politikus a Facebookon azt írta, az ilyen események hívjuk NER-nek a NER-t, ahol a fideszes bűnt mentegetik, ahelyett, hogy üldöznék. „mert ma még a saját kutyájuk kölykének mindent szabad”.

De nem lesz ez így mindig. Eljön majd a pillanat, amikor a független ügyészség is kimondja: Sulyok Tamás köztörvényes bűnöző, aki törvényellenesen, bűnszervezetben, magyar termőföldeket játszott külföldi kézre, strómanok és zsebszerződések segítségével

– ismételte meg újra vádjait Dobrev a bejegyzés végén.

Kapcsolódó
Dobrev Klára: Sulyok Tamás ügyvédként termőföldet játszott külföldi kézre, le kell mondania
A DK-s politikus azt állítja, hogy a köztársasági elnök egy köztörvényes bűnöző.