Kovács Gergely: Négy embert fogok kirúgni 246 dolgozó közül

A kutyapárti megválasztott polgármester azt is elárulta, hogy kiket.

Nem megy simán az átmenet a XII. kerületben, ahol a június 9-ei választás eredményeként a fideszes többséget kutyapárti többség váltja majd októberben, Pokorni Zoltán polgármesteri székét pedig Kovács Gergely veszi át. Az ellenzéki párt elnöke az ATV-ben elmondta, az egyik legnagyobb nehézséget az jelenti, hogy azt terjesztik róla: el fogja bocsátani az önkormányzat dolgozóit. Ezzel szemben azt közölte:

Mi az emberek nagy részét szeretnénk megtartani. Ellenben a Fidesz mindent megtesz azért, hogy azt terjessze – mind a hivatalon belül, mind a helyi sajtóban –, hogy én mindenkit ki fogok rúgni. És akkor én mindig elmondom, hogy ez nem így lesz, mint ahogy most is elmondom, hogy nem így lesz.

Hozzátette: a híresztelésekkel elérték, hogy az önkormányzat 246 dolgozója közül mindenki rosszul érezze magát és aggódjon a jövőjéért. Ez a következő vezetésnek is rossz, mert nem tudják, hogy ki az, aki október 1-jével felmond.

Arra a kérdésre, hogy ezek szerint nem terveznek kirúgni senkit, leszögezte: „Négy embert neveztem meg, de szerintem elég egyértelmű. Az egyik ugye a jegyzőasszony, akivel nem igazán sikerült jól együtt dolgoznunk az elmúlt években. A másik az önkormányzati tulajdonú, parkolással foglalkozó cégnek a vezetője. (…) A városüzemeltetési iroda vezetője, illetve az építési iroda vezetője. (…) Erről a négy emberről van szó, és a további 242-ről pedig nincs.”