Hevesi munkanélküli volt, emberkereskedő lett

A vele élő nők futtatásából próbált megélni. Súlyos bűncselekmények miatt emeltek vádat ellene.

A vád szerint az akkor húszéves Heves megyei férfi 2019-ben ismerkedett meg egy kiskorú lánnyal, akivel – a szülők ellenkezése dacára – szerelmi kapcsolatot létesített. Szűkös anyagi körülményeik miatt rábeszélte a lányt, hogy pénzkereset céljából regisztrálja magát egy erotikus szolgáltatásokat kínáló weboldalon.

A hirdetésekre többen jelentkeztek, de párja kitért a testi együttlétek elől. Így tett akkor is, amikor a férfi kiküldte a 3-as főút mellé azért, hogy a járműveket megállítva ott kínálja magát a közlekedőknek. A lány végül hazaszökött szüleihez.

A terhelt nem adta fel, összeköltözött egy másik, többgyermekes anyával, akit 2022 őszén – tiltakozása ellenére – ő regisztrált a korábban igénybe vett internetes oldalon. Amikor az asszony tiltakozott, erőszakkal is kényszerítette, hogy kielégítse a hirdetésre jelentkező férfiak igényeit. A kiszolgáltatott nőt is rendszeresen kiküldte az út mellé, ha nem vitt haza elég pénzt többször bántalmazta. Az asszony fél év után megszökött.

Többrendbeli minősített emberkereskedelem bűntettével, könnyű testi sértés vétségével vádolják a jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló elkövetőt. Az ügyészség arra tett mértékes indítványt, hogy a törvényszék – beismerése esetén – halmazati büntetésül ítélje 10 év fegyházra, tiltsa el a 10 évre a közügyektől és ítélje 1 millió forintos vagyonelkobzásra.