Hamis banki oldal segítségével fosztottak ki egy tolnai férfit

Pedig ő csak könyveket akart eladni.

A napokban tett feljelentést egy Dombóvár környéki településen élő férfi ismeretlen tettes ellen, aki tévedésbe ejtette – írta a rendőrség csütörtökön a honlapján.

A közlemény szerint a feljelentő használt könyveket hirdetett meg az interneten. Hamarosan érkezett egy üzenet, hogy érdeklődnek a könyvei iránt, és ellenőrizni kívánják a banki adatait. Ezután fondorlatos módon egy pénzintézeti „áloldalon” találta magát a hirdető, ahol megadta a bankkártyaadatait.

Csak este lépett be a netbankjába, akkor szembesült a szomorú ténnyel, hogy a számláján két tranzakció is történt. A közel 5 millió forintjából csak némi apró maradt, a többit ismeretleneknek továbbutalták.

A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívta a figyelmet, hogy eladáskor nem kell megadni bankkártyaadatokat, ha valaki pénzt vár, elég az eladó számlaszáma, ahova a vevő utalhat.

Hozzátették, hogy idegenektől SMS-ben vagy e-mailben kapott linket ne nyissanak meg, továbbá ne adják ki személyes és bankkártyaadataikat, biztonsági kódjaikat és lehetőség szerint válasszák az utánvétes szállítást. Az is legyen gyanús, ha a gyorsan bejelentkező vásárló felajánlja a szállítás megszervezését, és a csomagszállítótól díjbekérő link érkezik.