„Sokszor sírva és félve mentem edzésre” – több volt tanítványa nyilatkozott a jászberényi karateedző módszereiről

Az edző bocsánatkéréséről mindannyian azt írták, hogy nem tartják őszintének.

A. Tibor jászberényi karateedző négy volt tanítványa nyilatkozott az rtl.hu-nak arról, miket éltek át gyerekként az edzéseken. Mindannyian kiemelték, hogy a közösség és maga a mozgás jó hatással volt rájuk, de a szolnoki kalandparkban egy gyereket felrúgó karateedző által okozott lelki és fizikai sérülések még most is kísértik őket.

Elmondásuk szerint az edző rendszeresen folyamodott agresszióhoz az edzéseken. „Rengetegszer kaptunk büntetést azért, ha valamit elrontottunk, nem úgy állt a hajunk, nem volt tiszta a ruhánk, stb.

Sokszor sírva és félve mentem edzésre, de otthon nem mertem róla beszélni. Nem mertem elmondani a szüleimnek, hogy a sok jó eredményem ellenére sorozatosan bántanak verbálisan és fizikálisan is

– nyilatkozta egyikük. Egy másik tanítvány szerint a videón látható mozdulatot az edzéseken is sokszor látta, és azt állította, A. Tibor „begyakorolt” mozdulatokkal büntette a fiatal fiút.

Egyikük arról számolt be az rtl.hu-nak, hogy:

edzés közben maga alá fordult a lábujjam, szörnyen fájt ott edzésen is, és utána hetekig. Amikor az eset történt, odamentem a szenszeihez, hogy szóljak, mennyire fáj, és megkérdezzem, szerinte mit csináljak vele. Megkérdezte, »melyik fáj?«. Mutattam, hogy a bal lábamon a lábujjak, erre olyan erővel csapott rá, hogy már nemcsak a lábujjak, de az egész lábfejem sajgott. Bicegve csináltam végig az edzést, könnyek között, mert nem akartam súlyosabb büntetést kapni.

Az edző bocsánatkéréséről mindannyian azt írták, hogy nem tartják őszintének, és úgy gondolják, egyedül azért fogalmazta meg A. Tibor, mert a felvétel nyilvánosságra került. Ugyanis tőlük sohasem kért bocsánatot az elszenvedett lelki és fizikai sérülésekért.