Nem lesz újra 40 fokos hőség a héten, de két vármegyében piros figyelmeztetés érvényes pénteken

Sőt, szombaton a Dunántúlon néhol 25 fok körüli hőmérséklet várható.

Nem lesz a hét elejihez hasonló hőség a hét hátralévő részében, írja az Időkép. Sőt, szombaton a Dunántúlon néhol 25 fok körüli hőmérséklet várható. Szombaton egyébként is több lesz fölöttünk a felhő, és több helyen, nagyobb eséllyel a Dunántúlon fordulhatnak elő záporok, zivatarok.

Pénteken és vasárnap az egész országban 29-35 fok várható délutánonként, de 40 fokos forróság nem lesz. Pénteken legfeljebb nyugaton, délnyugaton, vasárnap keleten, északkeleten alakulhat ki egy-egy zápor, zivatar. Hajnalban már többfelé 20 fok alá csökkenhet a hőmérséklet.

A jövő hét első napjaiban is kitart a meleg, a jelenlegi előrejelzések szerint pedig a hét közepén jelentősebb felfrissülés érkezhet.

Frissítünk!

Cikkünk megjelenését követően jelent meg a HungaroMet Zrt. közleménye, melyben azt írták, hogy a legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adták ki péntek éjfélig két vármegyére.  A meteorológiai szolgálat az MTI-hez csütörtökön eljuttatott veszélyjelzésében arról tájékoztatott: péntek éjfélig Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyék területére adtak ki a hőség miatt piros fokozatú figyelmeztetést. Az érintett vármegyékben a napi középhőmérséklet 29 Celsius-fok felett alakulhat.

Emellett péntek éjfélig Baranya, Békés, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala vármegyék területére másodfokú figyelmeztetést adtak ki a várhatóan magas középhőmérséklet miatt. Ott a napi középhőmérséklet 27 Celsius-fok felett alakulhat.