Szijjártó Péter: Békepárti politikusok ellen ma már gyilkossági merényleteket is elkövetnek

Érkeznek a hazai közéleti szereplők reakciói.

Érkeznek a hazai közéleti szereplők reakciói is a Donald Trumpot ért merényletre. Cikkünk frissül.

Ahogy a lövöldözésről hírt adó cikkünkben már jeleztük, Orbán Viktor imáiról biztosította amerikai szövetségesét. Hozzá hasonlóan Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter első reakciója is az volt, hogy imádkoznak Trumpért. Szijjártó hozzátette még, „micsoda durva egy világ ez”, majd később a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában hosszabban is kifejtette véleményét. A 444 szemléje szerint a külügyminiszter azt mondta, olyan világban élünk, ahol „a békepárti, patrióta politikusokkal szemben a véleményük, az álláspontjuk miatt a legdurvább, a legkegyetlenebb eszközökhöz nyúlnak”.

A patrióta, békepárti politikusokkal szemben manapság már a gyilkossági merényleteket is elkövetnek (…) Ez egy újabb figyelmeztető jel, egy újabb bizonyosság arra, hogy a békepárti politikusokkal szemben a poltikai véleményük miatt még a gyilkossági kísérletektől sem riadnak vissza

– mondta.

Ellenzéki oldalon Gyurcsány Ferenc szólalt meg először. A Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben mielőbbi felépülést kívánt Trumpnak, a posztban ugyanakkor a gyűlöletre és annak nyilvánvaló veszélyire is kitért.

Hajlok arra, hogy csak a szerencsén, vagy a véletlenen múlik, hogy a gyűlölet szavai egyszer csak találnak-e valakit, aki végül a gyűlölet forrását vagy éppen tárgyát nem csak viszont-, vagy bemocskolni, hanem egyenesen megölni akarja, majd meg is próbálja

– írta a Demokratikus Koalíció elnöke. Felesége, Dobrev Klára szintén mielőbbi gyógyulást kívánt Trumpnak. Posztjában ő azt emelte ki, hogy amikor a politika személyeskedésről, gyűlöletkeltésről szól, akkor embertelenné válik, és egy idő után már nem lehet keretek közé szorítani, nem lehet érvelni.

Gyűlölködő szavakat eddig mindig gyűlölködő tettek követtek. Ne engedjük, hogy a racionális világunk minden darabkája eltűnjön. Ahol az irracionalitás az úr, ott előbb-utóbb az embertelenség győzedelmesedik

– jegyezte a DK alelnöke.

Toroczkai László szerint Trumpnak vannak hibái, nem tökéletes, de mindezekkel együtt is egy legenda, egy elpusztíthatatlan történelmi személyiség. A Mi Hazánk elnöke az X-en közzétett bejegyzésében leírta még azt is, ha Trump visszatér, talán bízhat a világ abban, hogy tényleg megpróbál leszámolni azzal a bizonyos mélyállammal, látva, hogy az milyen messzire képes elmenni.

A 24.hu élő szöveges tudósításban számol be a Trump ellen elkövetett merényletkísérlet minden fontos eseményéről. Ezt ide kattintva találják:

Kapcsolódó
Trump túlélte a merényletkísérletet, idén szavazhatott volna először a lövöldöző
Merényletet követtek el Donald Trump republikánus elnökjelölt ellen egy választási gyűlésen a Pennsylvania államban található Butlerben. Élő közvetítésünk az amerikai eseményekről.
Kapcsolódó
Videón a lövöldözés pillanatai
Trump épp arról beszélt, mivé lett Amerika, miután Joe Biden, az ország történetének legrosszabb elnöke hatalomra került, amikor hirtelen a füléhez kapott.